Nya öppningar för CWI-sektioner

2008-04-16 15:01:45
Brasilien, Grekland och Pakistan är några av de CWI-sektioner som har nya stora möjligheter att växa. Detta diskuterades på ett möte med representanter för CWI-sektioner i Europa den 7-9 april.

Grekland

Flera faktorer ligger bakom de nya möjligheterna. Grekland går just nu igenom en kraftig radikalisering, med tre generalstrejker på kort tid, plus flera andra stora strejker.
Ett tecken på de politiska vindarna är att vänsteralliansen Syriza idag har 18,5 procent i opinionsmätningarna – mer än en tredubbling sedan valet i höstas.
I Pakistan har rörelsen mot general Musharrafs kupp i höstas pressat tillbaka både statens förtryck och islamisterna. Antifackliga lagar har upphävts och minimilönerna höjts. För Socialist Movement (CWI Pakistan) har det gett många nya kontakter, särskilt med radikala fackföreningar.

Brasilien

I Brasilien söker många grupperingar inom vänsterpartiet P-SoL efter ett verkligt socialistiskt alternativ. Socialismo Revolutionario (CWI i Brasilien) diskuterar med flera av dessa organisationer. CWI:s framgångsrika sommarskola i Latinamerika i februari, med 85 deltagare, har stärkt arbetet i Latinamerika, liksom CWI:s spanskspråkiga hemsida (se länk på www.socialisterna.org).
I Sydafrika har diskussioner med aktiva inom PAC:s studentorganisation lett till nya medlemmar för CWI och en mötesturné förbereds nu.
Även i flera länder i Europa har CWI:s sektioner möjligheter att gå framåt.
I Belgien genomförde LSP/ NAS nyligen Socialism 08, dess största arrangemang någonsin.
Srinaths Pereras turné i Sverige i veckan om läget på Sri Lanka rapporteras i nästa veckas Offensiv.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!