Nya RS-medlemmar i valet

2006-09-20 14:34:02
Mariah Carlsson, 14 år, och Joakim Karlsson, 16 år, gick med i Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge under valkampanjen.

– Jag träffade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Handen och pratade med Per-Åke Westerlund. RS verkade vara ett annorlunda parti, säger Joakim.
Han förklarar att han inte gått med bara för att hjälpa till i valet, utan att han vill stoppa förseningarna i pendeltrafiken, blöjavgifterna på dagis och sänka politikernas löner:
– Typ det RS gör.
– Jag gick med för att hjälpa andra människor, säger Mariah. Hon vill kämpa mot kvinnomisshandel, men också mot Sveriges flyktingpolitik.
– Jag har kompisar från andra länder som kommer att få åka tillbaka, förklarar hon.
Mariah går på nedläggningshotade Jordbromalmskolan och på Joakims skola Fredrika Bremer finns nu fyra RS-medlemmar bland eleverna, vilket gör att de kommande månadernas elevarbete i Haninge ser lovande ut.

Ulrika Waaranperä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!