Nya RS-medlemmar i valet

2006-09-20 14:34:02
Mariah Carlsson, 14 år, och Joakim Karlsson, 16 år, gick med i Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge under valkampanjen.

– Jag träffade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Handen och pratade med Per-Åke Westerlund. RS verkade vara ett annorlunda parti, säger Joakim.
Han förklarar att han inte gått med bara för att hjälpa till i valet, utan att han vill stoppa förseningarna i pendeltrafiken, blöjavgifterna på dagis och sänka politikernas löner:
– Typ det RS gör.
– Jag gick med för att hjälpa andra människor, säger Mariah. Hon vill kämpa mot kvinnomisshandel, men också mot Sveriges flyktingpolitik.
– Jag har kompisar från andra länder som kommer att få åka tillbaka, förklarar hon.
Mariah går på nedläggningshotade Jordbromalmskolan och på Joakims skola Fredrika Bremer finns nu fyra RS-medlemmar bland eleverna, vilket gör att de kommande månadernas elevarbete i Haninge ser lovande ut.

Ulrika Waaranperä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!