Ökat stöd för Dalhagsskolan

2007-10-31 14:18:01
Kampen för den avvecklingshotade Dalhagsskolan i Husby fortsätter. Sedan förra tisdagens föräldrauppvaktning av skolborgarrådet Lotta Edholm (fp) och utbildningsnämndens ”oppositionsledare” Roger Mogert (s) i stadshuset, var det i torsdags Rinkeby-Kistas lokala stadsdelsnämnds tur att pressas av föräldrarna.

Större delen av nämndens öppna timma kom att handla om Dalhagsskolan. Och för första gången fick nu den avvecklingshotade skolan tydligt stöd av samtliga partier i stadsdelsnämnden.
Alla i den lokala högeralliansen, inklusive både folkpartiet och stadsdelsnämndens ordförande Annette Jansson (m), ansåg nu att det vore helt fel att lägga ned så väl fungerande skolor som Dalhagsskolan och Akallaskolan.
Första ronden i kampanjen, som också fått en god start i media som Radio Stockholm och Punkt se, vanns av föräldrarna.

”Ett verkligt framsteg”

– Det här var ett verkligt framsteg. Förra gången ville de inget säga. Men nu känner vi föräldrar oss för första gången lyckliga och glada, och alla ville tala med oss efteråt, säger föräldern Nagat Abubaker.
Samtidigt tar ingen ut någon seger i förskott. Föräldrarna är väl medvetna om att det här bara är kampens början, och att den ohämmade friskoleexplosionen innebär ett växande hot mot de invandrartäta förorternas skolor. Redan i våras lades Västbergaskolan ned, trots en mycket omfattande kampanj med 12 000 namn, skolstrejk och stöd av oppositionen.

Politiker lovar att besöka

Hur som helst har löften nu getts av både skolborgarrådet Lotta Edholm (fp) och Utbildningsnämndens oppositionspolitiker Roger Mogert (s) och Inga Stark (v) om att besöka skolan i mitten av november. Ingen ska kunna säga att de inte visste vad det handlade om.

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!