Optimistisk partistyrelse

2006-10-11 14:26:09
– De speciella omständigheter som rådde i världen efter 11 september har suddats ut. Med den akuta krisen som råder i både Irak och Afghanistan är USAs roll som världspolis ifrågasatt.

Det konstaterade Per-Åke Westerlund under den inledande rubriken ”Världsperspektiv” på partistyrelsemötet som hölls 6-8 oktober.
En av slutsatserna på temat Sverige efter valet, var att högeralliansens inte vann för att folk vill ha en borgerlig politik utan på grund av missnöjet med socialdemokraterna. Högerregeringens attacker kommer att provocera fram protester.
En möjlighet till kamp är avtalsrörelsen till våren.
Sverigedemokraternas valframgångar föranleder den antirasistkampanj som dras igång nu.
– Kamp kan stoppa sd:s frammarsch och förhindra att de kommer in i riksdagen nästa val, annars är hotet att etablerade partier tar över deras politik och att nazistiskt våld ökar, sa Lina Thörnblom som inledde diskussionen.
Sarah Bruun, CWI-medlem i Danmark, rapporterade om kampen mot  nedskärningspolitiken som just nu pågår där:

”Kan bli vår bästa tid”

– Rörelsen fortsätter efter de stora demonstrationerna med strejker och blockader av förskolor. Om vänstern tar sitt ansvar och stödjer arbetarnas kamp till 100 procent har vi en chans att avsätta regeringen.
Alla diskussioner präglades av en optimism om partiets möjligheter den närmsta tiden.
– Efter valet står partiet starkare numerärt, med mer erfarenheter, ökad tyngd inom vänstern och ett större självförtroende, sa Elin Gauffin om partibygget.
– De kommande åren kan bli den bästa perioden någonsin för vårt parti, sa Laurence Coates.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!