Över 1 000 på Spring Pride i Eskilstuna

2011-06-01 12:36:57


HBT-Socialisterna ”Välfärd utan heteronorm” på Spring Pride i Eskilstuna.

För femte året i rad hölls Spring Pride i Eskilstuna helgen den 27-29 maj. På lördagen var hela Fristadstorget fullt av folk som tittade på uppträdandena på scenen och gick runt mellan stånden och bokborden. Mitt i alltsammans tittade solen fram och gav rena högsommarhettan.

Även om det var mycket fest och glam på festivalen, var årets arrangemang mer politiskt än tidigare vilket var bra. Det kändes som att det nu var mer fokus på att skapa ökad medvetenhet kring HBTQ-frågorna.
Årets Spring Pride-parad kan ha varit den hittills största och det var fler än tusen personer i paraden. Och visst är det också så, att Spring Pride-festivalerna har bidragit mycket till att göra Eskilstuna till en öppnare och mer inkluderande stad! Rättvisepartiet Socialisterna, HBT-Socialisterna och Elevkampanjen deltog som vanligt med ett materialbord och med egen banderoll i paraden. I själva paraden deltog i år en ”svart-lila avdelning” som SUF arrangerat. De gick precis bakom Gaypoliserna (som också deltog i Eskilstunas Spring Pride för första gången) vilket gav en intressant bild av mångfald. Spring Pride-paraden avslutades vid den nya ”piazzan” vid stadsparken. Där sålde vi RS:are vårt HBTQ-material och Offensiv.
På onsdag 1 juni kl 18.00 har RS Eskiltuna ett möte med bl a  nya kontakter. E-posta oss på  rsestuna@gmail.com om du är intresserad av att komma. Ungdomarna i Elevkampanjen och RS Eskilstuna håller på att dra igång en ny kampanj för att sätta blåslampa i ändan på beslutsfattarna – ”Hur mår Eskilstunas ungdomar egentligen och vad bör göras?”. Det gäller inte minst HBT-ungdomarna.
RS Eskilstuna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!