Över 120 på stormöte med Nej till marknadshyra

Bostadskampen ska lyfta och fortsätta även 2022! (Foto: Natalia Medina)

av Offensiv

Bostadskampen fortsätter in i 2022. Intresset är stort, vilket inte minst Nej till marknadshyras stormöte den 19 januari visade.

raddahyresratterna.se skriver nätverket:
”Tack alla som gjorde upptakts­mötet för 2022 så lyckat. Vi var över 120 personer som deltog på zoom. Det viktigaste beslutet på mötet var att driva en bostadspolitisk kampanj – Rädda Hyresrätten – under detta valår för att stoppa ytterligare hot om marknadshyra och rädda hyres­rätten. Nu byter vi namn till Nät­verket Nej till marknadshyra – Ja till social bostadspolitik.”
Det förslag till bostadspolitiskt program som presenterades på stormötet kommer att diskuteras vidare och utmejslas på nästa digitala stormöte som är redan den 1 februari. Verksamheten som beslutades på mötet för året är att:
• Bedriva en Bostadspolitisk kampanj under valåret 2022 för att lyfta fram vikten av en social bostadspolitik och rädda hyres­rätten.
• Byta namn till nätverket Nej till marknadshyra – Ja till en social bostadspolitik.
• Ordna en protestdag över så stora delar av landet som möj­ligt den 9 april på detta tema.
• Skriva ett öppet brev till politikerna med raka frågor om bostadspolitiken.
• Sprida ett uttalande med vårt nya bostadspolitiska program till så många föreningar som möjligt att anta, till exempel på årsmöten.
En ny samordningsgrupp valdes också på mötet. Vill du komma med i nätverket? Skicka ett mejl till nejtillmarknadshyra@gmail.com så kan du också bli aktiv i kampen!

RS är en aktiv del i nätverket och kommer att verka tillsammans med alla andra för att bostadskampen syns under 2022.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!