Polistrakasserier mot nigerianska kamrater – protest utanför ambassaden i Stockholm

av Per-Åke Westerlund

Protest utanför Nigerias ambassad i Stockholm (Foto: Offensiv).

”Stoppa trakasserierna mot Abiodun Bamigboye (Abbey Trotsky)! Solidaritet med arbetarna på Sumal Food!” Det var budskapet när medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna protesterade utanför Nigerias ambassad den 6 juni.

Polisen har arresterat Abbey Trotsky, ordförande för Socialist Party of Nigeria, och Azeez Arowosegbe (arbetare som fått sparken från Sumal Food) två gånger de senaste veckorna. De har dessutom beordrats att inställa sig till chefen på polishögkvarteret i Osogbo. Allt detta sker på begäran av företaget. 
Abbey Trotsky har företrätt arbetarna i deras kamp för bättre villkor och bland annat fått igenom 30 procents löneökning.
Den senaste veckan har trakasserierna trappats upp. Abbey Trotsky har åtalats och riskerar fängelse, och säkerhetspolisen har gripit honom för förhör.

Skicka protester till Nigerias ambassad: info@nigerianembassysweden.se
Stöd kampen i Nigeria. Swisha till 123-240 32 85 (skriv Nigeria). 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad av RS?

Rättvisepartiet Socialisternas partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Skip to content