Protestdag mot högerpolitiken

2008-09-03 15:38:38
Tisdagen den 16 september öppnar riksdagen efter tre månaders sommarlov. Precis som i fjol genomförs då en protestdag mot högerpolitiken.

Samtidigt som högeralliansens attacker på sjuka, arbetslösa och arbetare har fortsatt, har nu också den ekonomiska krisen nått Sverige. Det är därför om möjligt ännu mer angeläget med massiva protester i år.
28 000 fler är arbetslösa än för ett år sedan. 24 000 varslades om avsked un­der första halvåret, en ökning med 62 procent. En- bart i Västerbotten öka­de antalet varslade från 192 första halvåret 2007 till 535 samma period i år. Och nu ökat takten.

Medan de rika, spekulanterna och storföretagen håvat in miljarder under ”de goda åren” fram till nu så står arbetarfamiljerna sämre rustade än på länge. En halv miljon löntagare har lämnat a-kassan sedan valet 2006. Många familjer har stora lån. Underskotten kommer också snabbt inom kommuner och landsting, med hot om fortsatta nedskärningar trots nedgången.

Högerns nyliberala politik gör fiasko. Men Mona Sahlin (s) är trots det beredd att göra upp med högern om t ex skolan och större delen av högerns skattesänkningar. Nu behövs ett arbetaralternativ, som kämpar mot högerpolitik, mot rasism och för att de rika och storföretagen ska betala.

Septemberalliansen som arrangerar demonstrationen i stockholm den 16 september kämpar mot ▼

  • Attackerna på de sjuka och sjukförsäkringen.
  • Raseringen av a-kassan och trakasserierna av de arbets-lösa.
  • Angreppen på allmännyttans hyresrätter.
  • Den nya reaktionära skolpolitiken.
  • Privatiseringen av vård, skola, omsorg och statliga företag.
  • EG-domstolens attacker mot kollektivavtalen och de fackliga rättigheterna att bekämpa     social dumpning.
  • Övergreppen på asylrätten och de papperslösa.
  • Den nya imperialistiska utrikes- politiken och Nato-samarbetet.
  • ­Hoten mot strejkrätten från EU och LO:s och PTK:s förhand-lingar med Svenskt Näringliv.
  • FRA och övervakningssamhället.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!