Protester mot sverigedemokraternas Norrlands-turné

2008-07-30 14:13:27
De senaste åren har sverigedemokraterna försökt bli mer rumsrena. I nästa vecka ska sd på nytt försöka lansera sig i Norr- och Västerbotten, med torgmöten i Umeå, Piteå och Luleå den 5-6 augusti.

Men de rasistiska idéerna finns i allra högsta grad kvar. I vintras avslöjades att sex förtroendevalda i sd i flera år gett ekonomiska bidrag till flera nazistiska organisationer, bland dem Göran Lagrot i sverigedemokraterna i Göteborg. En annan sd-vald betala­de medlemsavgift i nationalsocialistisk front.
Samuel Älgemalm, sd:s lokala ledare i Växjö, skriver i sin blogg om ”osvenska symboler” (moskéer) och varnar för att ”på sikt hotas det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning”.
Etablerade partier och massmedia vet inte hur de ska bemöta sverigedemokraterna. Till exempel socialdemokraternas ledare Mona Sahlin deltog i en tv-debatt mot sd för att sedan återgå till att vara tyst i frågan.

Rasister måste bemötas av massprotester, där ungdomar, arbetare och pensionärer säger ifrån. Protesterna måste också ta upp den orättvisa högerpolitik som bedrivs idag. Kampen mot rasism går hand i hand med kamp för jobb, vård och utbildning för alla. Rasisterna i sd stöder högerpolitiken samtidigt som de gör allt för att försöka splittra ­motståndet underifrån.

Protesterna mot sd:s Norrlandsturné:

  • Umeå tisdag 5/8 kl 12.00 Renmarkstorget. Arr: RS, Elevkampanjen, övriga i Enad Vänster och v
  • Luleå onsdag 6/5 13.00 Smedjan. Arr: RS och Elevkampanjen

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!