Rädda Dalslands sjukhus!

2012-05-18 10:21:04
Många sjukhus har fått möta förslag om nedskärningar, besparningar, och flytt av verksamheter och avdelningar. Dalsland är inte något undantag.

”Utveckla, inte avveckla” och ”Rädda sjukvården” stod det på många hemmagjorda plakat när trötta, led­sna och arga dalslänningar demonstrerade den 5 maj för att behålla sitt sjukhus i Bäckefors. Sedan augusti 2010 har det pågått en kamp för att få behålla Dalslands sjukhus i det skick det alltid varit i. Kampen började med en Facebookgrupp kallad ”Dalslands sjukhus” och sedan kläcktes idén om en namninsamling. Fram till idag har det samlats in över 12 500 namn.
Stephanie Karlsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!