Rädda förortens ungdomsmottagningar!

2008-10-29 16:55:30
Stockholm: Ungdomsmottagningarna i förorterna Råg-sved, Kärrtorp och Dalen riskerar nedläggning och att ersättas av en mottagning i Gullmarsplan. Bakom nedläggningsplanerna står de borgerliga politikerna i landstinget och stadsdelsnämnderna. En flytt till Gullmars- plan skulle minska tillgängligheten.

Att gå till en ungdomsmottagning borde göras så lätt som möjligt, då det finns ungdomar som tvekar att söka hjälp för till exempel psykiska problem eller funderingar kring sex och preventivmedel. En sak högerpo­litikerna kanske inte förstår är att alla ungdomar inte har inte råd med SL-kort. Nedläggningsplanerna är särskilt konstiga då det senast i juni 2007 kom ett löfte om att ungdomsmottagningarna i Rågsved och Dalen får vara kvar. Det var resultatet av en proteströrelse i Rågsved mot den nedläggningsplan som fanns då. Ungdomsmottagningen i Rågsved jobbar mycket med hedersrelaterade problem, ett arbete som skulle gå ­förlorat vid en nedläggning. De ungdomar det arbetet berör drabbas extra hårt då de får långt till ungdomsmottagningen i Gullmarsplan och kanske inte kan ta sig dit utan att föräldrarna märker att de inte kommer hem direkt från skolan.

Politikerna som förespråkar stängningen av ungdomsmottagningarna menar att lokalerna är undermåliga idag. Men en bättre lösning på det problemet vore att rusta upp lokaler­na. I Kärrtorp fanns det planer på upprustning. En idé var att ta över grannlokalen.
Den 5 november ska beslut tas i stadsdelsnämnden i Skarpnäck. Då finns det möjlighet att protestera.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!