Radiodebatt mot V och L

–Vi har minst 9 partier som fokuserar på att gynna företagsklimatet, men vi fokuserar på arbetsmiljön och klimatet självt.

Liv Shange Moyo, förstanamn för Rättvisepartiet Socialisterna i Luleå, fick starkt stöd för den kommentaren i Sveriges Radios debatt om företagsklimatet i Luleå.

Det var tydligt i debatten att RS fokus är ett helt annat än debattmotståndarna från Liberalerna och Vänsterpartiet.

– Ett ”bra näringsliv” utgår inte från Svenskt Näringslivs tyckande… Vi kan ta en diskussion om hur värde skapas. Det är människors arbetskraft och naturens tillgångar som skapar det. Vad företagarna gör är att ta hand om ägandet, sa Liv Shange Moyo.

Liv visade att RS tar kamp i frågor som rör Luleåborna, för mycket mer resurser till äldrevård, vård, förskola.

– Det här är också saker som jag tror faktiskt gynnar ”företagsklimatet” för det är ju folk, och folk ska kunna leva, bo, arbeta hållbart i Luleå. Då behöver kommunen satsa dramatiskt på att förbättra villkoren.

Det kom också en fråga om kollektivtrafiken.

– Jag tror att [tätare bussturer] behövs på många håll. Jag tycker att unga i Luleå ska kämpa för tätare bussturer och gratis kollektivtrafik. Det behöver klimatet, och en hållbar framtid här.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!