Rasistisk migrationslag klubbad

”Danmarkiseringen” i Sverige fortsätter. Ju mer de andra partierna går med på SD:s krav, desto mer trappar de upp med en ännu värre och mer rasistisk politik. Det tar sig tydligt uttryck i flyktingpolitiken (Foto: Vilgot Karlsson).

av Vilgot Karlsson // Artikel i Offensiv

Tisdagen den 22 juni röstade riksdagen igenom S-regeringens migrationslagförslag, efter en längre debatt om frågan. Regeringens förslag är något bättre än det blåbruna blockets oppositionsförslag, men innebär ändå enorma inskränkningar och försämringar i asylrätten. 
Bland annat innebär lagen att tillfälliga uppehållstillstånd blir norm samt att krav på försörjning och bostad för familjeåterförening införs.
Det är en oerhörd men inte förvånande attack på invandrare och flyktingar, och måste bekämpas med motstånd och kamp underifrån för att återinföra asylrätten och stoppa denna rasistiska och för­ödande politik.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!