Reform eller Revolution – Luxemburg vs Sjöstedt

Studiedag 5 januari

VAD: Unga Socialister och Rättvisepartiet Socialisterna bjuder in till denna studiedag. Vi samkör mellan flera olika orter via videolänk så det går bra att delta var än du befinner dig. I minst Stockholm, Luleå och Göteborg blir det gemensamma möten.

HUR:
Kl 14:00 – fika, mingel, presentation av Unga Socialister
Kl 15:00 – Sociala reformer eller revolution – Luxemburg kännaren Katja Reatz inleder.
Därefter diskussion
Kl 16:30 Avrundningar lokalt: Vart är vänstern på väg?
Kl 17:00 Vad gör Socialisterna 2020 – planering av verksamheten.
Vi håller på till 18:00 eller lite längre om så behövs.

VARFÖR: Under 2019 lyfte masskampen världen här-och-nu. ”Ändra systemet!” har miljoner unga världen över ropat ut i globala klimatstrejker. Också kampen mot kvinnoförtrycket pekar, som i sången Un violador en tu camino, ut systemet och makthavarna som förövarna.
Politiker som Jeremy Corbyn i Storbritannien, Alexandria Ocasio-Cortes och Bernie Sanders i USA har lagt fram nya program av radikala reformer, t ex för klimatomställning, sjukvård och bostäder och väckt hopp hos miljoner.
Samtidigt verkar Vänsterpartiet i Sverige svänga åt andra hållet – i det nya programförslaget tar de bort punkten om att ”avskaffa kapitalismen” precis när fler och fler ser behovet av att göra just det! Vart är de på väg? Går vänsterreformer att genomföra utan att bryta med kapitalismen? Vad är en revolution? Vi går till Rosa Luxemburg, revolutionären som mördades när tyska revolutionen slogs ned i januari 1919, för lärdomar ur Marxismens erfarenhetsbank.

VILL DU LÄSA PÅ?
Social reformer eller revolution – Rosa Luxemburg

Och även Vänsterpartiets nya programförslag

Anmäl ditt deltagande till rs@socialisterna.org
Eller på facebook-eventet

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Kom med i kampen! Se kommande event

[calendar id="55709"]

RS på Facebook:

[fts_facebook type="page" id="237658639705704" access_token="EAAP9hArvboQBAKDB6gFqbgRIA6yUvwhtVbnTJWysx0WygXP7iSb61oCnjskMe1lKedgDA1jGgQ4PipEIUuOp6lCraHF3YG2fN06g1fGv6EsJZC1zcZCwPZCQuABKH8CgJn7B9dQDLTQ73xgh2ErD1Xqv9IW004XmrpuI8MBfyoLIschccr4XkHzPxSZAsj4ZD" posts="3" height="400px" description="no" posts_displayed="page_only"]

Skip to content