Resten av vänstern tappade röster

2006-09-27 12:50:27
Kommunistiska Partiet (fd Kpml(r) tappade fem kommunala mandat.

Kp har därmed sex mandat. Två vardera i Gislaved (-2), Karlshamn (-4) och Lysekil. Kp ställde upp i 15 kommuner och fick sammanlagt 9 432 röster.
Socialistiska partiet ställde upp i sex kommuner och fick 2 145 röster (högst: 839 i Göteborg, lägst: 79 i Umeå). Sp behöll sitt mandat i Köping, trots nästan halverat röstetal, och tog ett nytt i Västervik. Sp fick också två mandat via (v)-valsedlar i Jönköping och Vimmerby. Det var i Vimmerby, nära Västervik, som nazister överföll en sp-studiecirkel i vintras.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!