Riv Tidöavtalet!

Protesten tågade från Götaplatsen ner till Gustaf Adolfs torg (Foto: Vilgot Karlsson).

av RS Göteborg // Artikel i Offensiv

Den 10 december samlades över 500 klimataktivister, asylrättsaktivister, antirasister och fredskämpar i ett stort och färgglatt demonstrationståg genom centrala Göteborg under parollen ”Riv Tidöavtalet”.
Demonstrationen arrangerades av Extinction Rebellion, Fridays For Future, Allt Åt Alla, Ingen Människa är Illegal, Agape, Jordens Vänner, Reclaim Pride, Klimatsamling med flera andra.
Flera talare tog upp behovet av organiserad antirasism mot den nya regeringen och Tidöavtalet. Andra tog upp om kampen för klimatet och i solidaritet med både protesterna i Iran och med den kurdiska frihetskampen, mot Erdoğan och utvisningarna.
Demonstrationen är ett viktigt steg i att bygga ett samordnat motstånd mot regeringen, kapitalismen, rasismen, militarismen och klimatförstöringen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!