Rör inte vår allmännytta!

av Offensiv

Demonstration mot ombildningar i Stockholm.

Ombildningsmotståndet i Stockholms förorter har växlat upp ännu mer sedan de tre allmännyttiga bostadsbolagen nu har skickat ut sina så kallade erbjudanden till ombildning till 12 000 hyresgäster.

I Bagarmossen tillverkas balkongbanderoller för hyresrätt som såldes på megaloppisen i helgen. På Hökarängens Dag såldes bland annat bullar mot ombildning.
Den lokala organiseringen i varje kvarter har tagit fart i alla områden. I Grimsta ordnades ett första möte för Kvicksilvret där en bostadsrättsförening redan har börjat samla in intresseanmälningar. Men nej-sidan har redan 20 motintresseanmälningar och planerar för ett större möte den 19 juni. I Rinkeby samlade den lokala hyresgästföreningen till möte med 50 deltagare mot ombildning. Ett kvarter i Husby är ute till försäljning, men motståndet är redan på plats. 
I nästan alla stadsdelar besöktes de lokala stadsdelsnämndsmötena, som i Farsta (Hökarängen). Hökis mot ombildning pressade politikerna rejält som försökte undfly med att de ändå bara kommer att sälja till marknadspriser, fast de inte kan svara på vad detta är och på vilket sätt det blir bättre.

Hässelby/Grimsta mot ombildningar.
Bagis mot ombildning.
Hökis mot ombildning.
Norra Järva Stadsdelsråd.
Bagis mot ombildnings lista mot ombildningar.
Elin Gauffin, Paloma Winneth och Dominika V Polanska deltog i ett panelsamtal mot ombildningar och utförsäljningar som arrangerades av tidningarna Arbetaren och Bang.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!