”Rör inte vårt sjukhus”

2010-01-21 14:31:07
”Sundsvallsborna gick man ur huse och talarna avlöste varandra”. Det skriver Sundsvalls Tidning i sin rapport från lördagens manifestation med 300-400 personer i protest mot vårdnedskärningarna.

Ett lyckat torgmöte mot nedskärningarna på sjukhuset i Sundsvall hölls den 16 januari. Runt 300-400 personer deltog.
Framför allt var det bra att många vårdanställda, patienter och pensionärer tog till orda.
Protestmötet hade anordnats just för att vi vanliga människor på golvet som skulle göra våra röster hörda. Vi hade inte bjudit in några politiker, eftersom de alltid syns och hörs ändå.
Däremot hade vi gärna sett att facket visat sig. Jag hade bjudit in mitt eget fack Vårdförbundet, men de avböjde med argumentet att de trodde det skulle bli för politiskt.

Stämningen präglades av kamplust. Flera kom just med uppmaning­en att vi måste kämpa vidare och att det inte får stanna vid det här.
Vi antog också ett uttalande från oss på torget som ska skickas till landstingsrådet Ewa Söderberg och landstingsstyrelsen.
Per Johansson
Sjuksköterska, Sundsvall

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!