Rosa Luxemburg 150 år: Ett revolutionärt liv

Möte den 11 mars kl 18:15

Få revolutionära kvinnor har haft ett liknande avtryck på arbetarhistorien som Rosa Luxemburg. Det brutala mordet på henne och hennes kamrat Karl Liebknecht genom paramilitära trupper med Socialdemokraternas goda minne väcker än idag avsky. Rosa Luxemburg var dock mer än en martyr, hon var en livslång marxist som gav viktiga teoretiska bidrag för aktivister idag. Hennes principfasthet i att hålla fast vid det socialistiska programmet har gjort att hennes namn, 150 år efter hennes födelsedag, förknippas med kampen för en värld utan förtryck.
Därför bjuder Rättvisepartiet Socialisterna in till detta möte, för att minnas och diskutera hennes viktiga bidrag till den revolutionära marxismen.Vill du vara med? Mejla rs@socialisterna.org så får du en zoomlänk!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content