Rösta på RS som alltid tar kampen för Jordbro

2018-09-05 22:21:03

foto: Natalia Medina
RS-are tar kamp varje dag året om, oavsett valtider.

Moderaternas senaste utspel i Haninge är nej till nytt kulturhus i Jordbro. 

Socialdemokraterna däremot lovar ett nytt kulturhus och ett nytt centrum i Jordbro. Men det är ett falskt löfte. Socialdemokraterna har styrt Haninge i fyra år nu och under tiden har det inte hänt någonting alls! Varför skulle de satsa på Jordbro om de får styra igen när de inte har brytt sig om Jordbro tidigare? Och om det nya kulturhuset byggs kommer det bara att vara hälften så stort som dagens kulturhus – alla föreningar kommer inte att få plats! 

Rättvisepartiet Socialisterna har kämpat för ett nytt centrum i Jordbro i över 10 års tid. Och ända sedan vi ordnade skolstrejker för att rädda Jordbromalmsskolan har vi kämpat för att få en ny högstadieskola till Jordbro. Att Socialdemokraterna nu vill bygga ett nytt centrum och en ny högstadieskola innebär att de har tvingats lyssna. 

Men Socialdemokraterna vill att det nya centrumet ska gynna affärsintressen, inte Jordbroborna. De vill nämligen att det nya centrumet ska vara privat – precis som idag – vilket leder till höga hyror där småbutiker går under och inget underhåll. Vi ser ju hur centrumet ser ut idag när det är privat: lokaler står tomma och inget rustas upp. 

Socialdemokraterna har inte satsat någonting på Jordbro – istället har de försämrat ännu mer. Det var kommunens styrande S-C-MP-koalition som stängde Jordbrogården – det innebar att landets mest prisade fritidsverksamhet för barn med funktionsnedsättning slogs i spillror! 

Låt er inte luras vart fjärde år. Titta hur de har styrt Haninge och vad det har inneburit för Jordbro. Rösta istället på oss aktivister som kämpar varje dag för trygghetsåtgärder, skola, service och mötes­lokaler – rösta på Rättvisepartiet Socialisterna i kommunvalet. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!