RS årsmöte i Göteborg

2006-10-04 12:54:18
Ett tjugotal medlemmar och sympatisörer deltog på Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Göteborgs årsmöte. Per Olsson, från RS verkställande utskott, inledde om det politiska läget i Sverige efter valet och utsikter för vad som behöver göras och vilka prioriteringar RS ska göra.

– Högeralliansens valseger är historisk då det är första gången de traditionellt borgerliga partierna tar regeringsmakten i en högkonjunktur i Sverige, poängterade Per.
Diskussionen fortsatte kring det stora missnöje som skapats mot s, v och mp och deras nedskärningspolitik, vilket ledde in på det rasistiska sverigedemokraternas (sd) valframgång.
Per Olsson menade att till nästa valrörelse kan de komma att ha en valbudget på 40-50 miljoner, med stora chanser att komma in i riksdagen.
Det beslutades att kampen mot den ökade rasismen blir RS prioriterade kampanj nu för hösten, och att inleda ett antirasistiskt arbete på skolor och universitet med mål att avslöja och pressa tillbaka sd.
I och med att sd till och med tog mandat i Göteborgs kommun, kommer det att uppmärksammas med en demonstration utanför kommunfullmäktige 2 november.
Utöver det beslutades även att lyfta upp nästa års avtalsrörelse med krav på högre löner och att uppmana till en ”fight back”-rörelse för fackföreningar.
Nya styrelser för Angered respektive Kortedala partiförening och distriktsstyrelse för Göteborg valdes, och vi antog mål för medlemsvärvning och ekonomi.

Peter Henriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!