”RS har en viktig roll att spela”

2011-02-16 14:44:00
Rättvisepartiet Socialisternas andra dag på den välbesökta kongres­sen inleddes med temat ”Partibygget och partiets roll”.
Elin Gauffin, RS vice ordförande, inledde mötet med att poängtera varför RS finns – ”för att tjäna arbetar­klassen”. Hon berättade att behovet av ett revolutionärt parti inte är aktuellt endast för att avgöra en revolutions utgång, utan att det är minst lika viktigt för arbetarklassens kamp idag. RS är ett viktigt parti i områden där vi har gjort en skillnad i samhället (till exempel stoppat skolnedläggningar), och ökade vårt röstetal i alla val vi ställde upp i i höstas, trots högervinden i landet.
RS har haft ett bra år – med 105 nya medlemmar, valframgångar och  viktiga kampanjer mot högerpolitik och nedskärningar.

Den första som gick fram till talar­stolen för ett inlägg var Klara Mäkita­lo från RS Uddevalla. Hon informe- rade åhörarna om hur Uddevalla partiförenings arbete har utvecklats intensivt sedan fjolårets val och att par- tiet har stärkts med nya aktiva medlemmar efter att några gått ur efter valet.
Raymond Ohlsson från RS Boden lade i sitt inlägg tyngden på hur man bygger upp en partiförening. Han påpekade att det svåraste är att få nya medlemmar aktiva. Det är viktigt att kunna erbjuda nya kamrater ett nästa steg och samtidigt förklara vikten av att vara aktiv.
– Vår partitidning Offensiv är partiets viktigaste organisatör och starkaste politiska vapen. Det är viktigt att alltid informera om och spegla arbetarkampen runt­om i världen och Sverige, berättade Anna Löfgren (RS Tensta) i sitt inlägg.
Deltagarna i kongressen fick se­dan medverka i en av tre kommis­sioner – om ungdomsarbete, arbets- platsarbete eller kampanjarbete. Carolina Löf, Kaan Özsan och Ola Ol­ofsson rapporterade från kommissio- nerna.
Carolin Holmgren rapporterade från RS Göteborgs 5 partiföreningar. Malva Tyllström beskrev hur partifö-reningen i Brandbergen har värvat 40 nya Offensivautogiroprenumeranter.

Det är viktigt att medlemmar i Rättvisepartier Socialisterna ser den viktiga roll som partiet har och har kunskaper om hur bygget av partiet ska gå till. Denna del av kongressen var därför väldigt viktig, för utan den informationen om partiets roll och partibygget kan en utvidgning och utveckling av partiet inte ske.
Minela Mahmutovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!