RS-kandidater på på arbetarlön

2006-08-29 22:34:45
Inför årets val har moderaterna tagit upp kampen med sossarna om att vara arbetarpartiet. Bortsett från att både s och m i själva verket är direkt arbetarfientliga, visar Aftonbladets lista (27 augusti) över valkandidaternas lön att deras politik, som gynnar ”näringsiivet” och högavlönade, också gynnar dem själva.

Aftonbladet listar kandidaterna i kommunalvalen som tjänar mest.
I Haninge kommun har både socialdemokraternas och moderaternas högst avlönade kandidater en årsinkomst på över 800 000. Av Rättvisepartiet Socialisternas kandidater är det Naeem Akhter som tjänar mest. Naeem arbetar som spärrvakt, och tjänar 223 300 kronor.

Miljonärer

Alla riksdagspartier har miljonärer på sina listor, vänsterpartiet är inget undantag. Aftonbladet listar 29 stycken.
Norrländska Socialdemokraten (NSD) utnämner, paradoxalt nog, moderaterna till luleåpolitikens proletärer med en genomsnittlig inkomst på 226 056 kronor. Motsvarande siffra för socialdemokraterna är 343 733 kronor.
NSD skriver: ”Det är bara de två ledamöterna i rättvisepartiet socialisterna som lyckas nå ner till moderat låglönenivå och de hamnar under 200 000 kronor”.

Arvode till kampanjer

Rättvisepartiet Socialisterna ställer upp med kandidater på arbetarlön. De arvoden vi får genom våra två respektive tre mandat i Luleå och Umeå, går till partiets arbete och inte till enskilda personer. Våra förtroendevalda fortsätter att leva som arbetare också efter att de har blivit politiker.
Socialdemokraterna och moderaterna förenas av att de vare sig har för avsikt eller intresse av att vända den ekonomiska trenden i Sverige, där enorma vinster blir fantasibonusar för chefer istället för att satsas på återinvesteringar och nya jobb.
Rättvisepartiet Socialisterna står för en politik som tar strid för en omfördelning från lyx och herrgårdar för några få till rätt till arbete, skola och sjukvård för alla.

Ulrika Waaranperä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!