RS-möte: ”Hur rädda biljobben?”

2008-10-29 15:34:34
”Kapitalismen i kris – hur rädda jobben på Volvo?”
var rubriken på Rättviseparti­et Socialisternas möte i Göteborg. Arbetare på Volvo, underleverantörerna IAC och Lear Corporation var några av de 34 deltagarna.

Ammar Khorshed inledde om krisens politiska och ekonomiska konsekvenser.
Efter Ammar talade Kaan Özsan, montör på IAC, om varslen på Volvo och dess underleverantörer. Han la betoningen på hur kampen för biljobben borde drivas.
Det blev en lång diskussion som följde med många inlägg om världskapitalismens kris, om exempel på kamp för jobben internationellt.
Stefan Berg, RS-are i Göteborg, talade om behovet av kämpande och demokratiska fackföreningar. Om ilskan hos medlemmar över att facket inte agerar kraftfullt mot varslen.
– Fackföreningarna har inte gjort något, kampen för jobben måste organiseras på sidan om facken om de inte är beredda att agera. Vi måste visa på att kamp kan organiseras, det blir vår uppgift, sa Ali Rezai som arbetar på Lear Corporation.
Mötet beslutade att arbeta för en demonstration för jobben den 15 november, som första steg.
Jimmy Lied

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!