RS och Unga Socialister samlade motkraft

Deltagarna kände kraft och gemenskap (Foto: Raymond Stokki).

av Liv Shange Moyo // Artikel i Offensiv

Lördagen den 30 november bjöd Rättvisepartiet Socialisterna Luleå och Unga Socialister in till ”Vi samlar motkraft”, ett öppet möte med både politik, mat, musik och poesi. 

Cirka 25 personer från Luleå och Boden deltog i diskussionerna om en värld i uppror – glimtar från revolt och reaktion från Hongkong till Sudan, Chile och Iran med flera länder – och socialistiska svar på klimatkrisen.
Tillsammans med mat till självkostnadspris, fika och prat bland både medlemmar och en stor andel intresserade skapades en varm bubbla av vilja att förstå och kämpa mer. Ray Marx framförde sin musik och Mattias poetry slam – något som verkligen gav kraft åt kvällen

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!