RS och Unga Socialister: ”Sluta skövla Amazonas, Swedbank!”

Huvudentrén stängdes ner av blockaden. Klimatkampen fortsätter! (Foto: Mattias Bernhardsson)

av Offensivs reportrar // Artikel i Offensiv

– Man bygger en gigantisk motorväg rakt igenom Amazonas. Vi kräver avinvestering nu!

Det sa Mattias Bernhardsson (RS) på den blockad vid Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg som Rättvisepartiet Socialisterna och Unga Socialister arrangerade tisdagen den 24 september.
Han uppmanade de anställda som gick in och ut ur byggnaden att uppmana ledningen att avsluta sina investeringar till Black­stone, det amerikanska riskkapitalbolag som är en av de största aktörerna bakom Amazonas skövling.
– Att svenska spar- och pensionspengar används för att skövla och bränna en av världens viktigaste platser för den biologiska artrikedomen, bidra till att fördriva och mörda ursprungsfolken och kraftigt accelerera den globala klimatkrisen borde vara totalt oacceptabelt! dundrade Mattias från högtalaren.

Sång och talkörer ropades under hela protesten. Klimataktivisten Lee Lundgren greppade micken:
– Min generation har aldrig levt på en planet som mår bra. Vi är rädda för vår framtid. Stoppa kapitalismen – rädda Amazonas!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!