RS och Unga Socialisters klimataktioner fortsätter

Färgstark protest utanför Preems huvudkontor i Stockholm (Foto: Natalia Medina).

Den 24 september stängde Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och Unga Socialister framgångsrikt ned Swedbanks huvudkontor under en timme, där ett hundratal anställda manades via högtalare och flygblad att agera mot företagets inblandning i skövlingen av Amazonas.
Den 3 oktober var det Preems tur, då RS och Unga Socialister blockerade oljebolaget Preem AB:s entré med banderoller och plakat som fördömer deras giftiga utsläpp. Preem vill fördubbla produktionen av bensin och diesel i sitt oljeraffinaderi Preemraff i Lysekil, och därmed också fördubbla utsläppen. Anställda och förbipasserande fick information via högtalarljud och flygblad.

Den 10 oktober är nästa aktion: ett protestmöte vid Slussen kl 16.30 för gratis kollektivtrafik. Hela tiden höjs SL-kortet, men kollektivtrafiken blir sämre. För att utmana massbilismen och rädda klimatet måste gratis kollektivtrafik införas, samtidigt som den måste byggas ut.
Vill du bli aktiv i klimatkampen, Unga Socialister eller Rättvisepartiet Socialisterna? Kontakta oss på rs@socialisterna.org.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!