RS överlämnade 18 000 namn till LO med krav på kamp mot vinster i välfärden

2012-11-08 14:27:31

foto: Mattias Bernhardsson


Igår lämnade Rättvisepartiet Socialisterna över 18 017 namnunderskrifter till LO. Rubriken på namninsamlingen är "Nej till vinster i skolan, vården och omsorgen" med krav på att LO tar strid i frågan med massdemonstrationer och protestdagar.

Efter listöverlämningen diskuterade Per Olsson och Elin Gauffin från RS med Kjell Rautio från LO:s välfärdsutrdning kring LO:s roll, Non-profit-policyn och hur striden kan tas framåt. LO:s välfärdsutredare kommer strax överlämna sina förslag till styrgruppen som sedan i december tar beslut.

RS fokus i diskussionen var att Non-profit-linjen måste vara slutsatsen; Att även om LO lägger ett urvattnat förslag så kommer Svenskt Näringsliv och Vårdföretagarna att rasa; Och vad gör LO då? RS anser att det måste till massmobiliseringar som i resten av Europa och kritiserade att LO inte samlar till demonstrationer den 14 november som blir en all-europeisk protestdag med även generalstrejker.

Listöverlämningen är ett steg i den fortsatta kampen för att stoppa vinstuttagen i välfärden. RS kampanj och arbete med andra inom ’Välfärd utan vinst’ fortsätter med fler höjdpunkter framöver.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!