RS på Hammarkullekarnevalen

2006-07-28 14:06:42
Hammarkullekarnevalen är en tradition i Hammarkullen sedan 1974.

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) politiserade även i år karnevalen med sitt ingripande. Med tält och bokbord kampanjades det till försvar av revolutionerna i Bolivia och Venezuela samt till stöd för Workers Right Campaign Venezuela.
Totalt såldes det närmare 300 Offensiv och nära 5 000 kronor samlades in.
Som avslutning på karnevalen organiserade RS ett möte på Folkets Hus under rubriken ”Bolivia nationaliserar – En socialistisk värld är möjlig”.
Arne Johansson, från RS verkställande utskott, inledde:
– Nationaliseringen av gas- och oljetillgångarna är enligt Morales ”bara början, för i morgon blir det gruvorna, skogen och jorden”.
– Folket kan nu inte bara ta det lugnt och vänta på att Morales gör revolution utan måste fortsätta att kämpa och organisera sig, sa Jose Romero från MAS Bolivia.
Nuet är kamp – framtiden är vår.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!