RS partistyrelse: 2011 blir historiskt

2011-06-01 12:27:14
Mycket fanns att diskutera på Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelse den 28-29 maj.
I Mellanöstern och Nordafrika  fortsätter revolutioner och kontrarevolutioner och fler och fler arbetare i olika länder integreras i kampen för frihet. Samtidigt styr imperialistiska intressen, och interventionen i Libyen har gjort arbetarna i landet ”till åskådare i kampen, istället för skådespelare”, som Mattias Bernhardsson sa under punkten ”Världen – revolutionerna och kampen i Europa”.
Att år 2011 skulle bli ett historiskt år fastslogs tidigt under partistyrelsen. Kampvågen i Nordafrika och Mellanöstern ger inspiration till arbetare i Europa, som i många länder i och med Eurokrisen får betala ett högt pris på grund av enorma åtstramningspaket. Portugal och framförallt Grekland är två av de länder som har blivit hårt drabbade. Samtidigt går folket ut på gator och torg för att protestera mot högerns attacker på arbetare och unga.

Vidare under helgen diskuterades även läget i Sverige. Här ser vi en ekonomisk uppgång samtidigt som klassklyftorna ökar mer och mer.
Fokus låg även på planering inför sommaren, där det kommer att mobiliseras stort framförallt till sommarlägret som kommer att äga rum den 3 till 6 juli i Stockholms skärgård.
Andra viktiga händelser är CWI:s årliga sommarsko­la i slutet av juli, Pride i Stockholm i augusti samt Septemberalliansens demonstration utanför riksdagen den 19 september.
Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!