RS sommarläger 2020: ”Därför deltar jag!”

RS sommarläger äger rum den 14-16 augusti. Missa inte!

Offensiv har pratat med några av de som tänker delta på Rättvisepartiet Socialisternas sommarläger den 14-16 augusti 2020. Vi frågade dem:
1. Du ska ju vara med på RS sommarläger 14-16 augusti. Varför känns det viktigt?
2. Något särskilt tema som du ser fram emot?
3. I år blir lägret ”digifysiskt”, med lokala samlingar för de som kan, och digital uppkoppling mellan dem och alla som behöver hålla sig på avstånd från andra. Ser du några nackdelar eller fördelar med det?

Britta Berggren, Luleå:

Britta Berggren.

1: Det känns viktigt att delta på lägret för mig, eftersom världen känns så orolig nu. Jag skulle vilja få svar på mina funderingar om varför det är så här, eller främst att förstå hur man kan lösa det på bättre sätt.
2: På lördag ser jag fram emot Vad är Trotskism?. Men diskussionen Den sjuka matproduktionen med massvält och skadligt jordbruk verkar intressant och lärorik.
3: Att RS nu har ett digifysiskt läger gör mig glad då fler kan delta, även om man inte ska beblanda sig med för många människor om man tillhör en riskgrupp.

Raymond Stokki, Boden:

Raymond Stokki.

1: Det känns viktigt att träffa andra och diskutera vad som händer i samhället, historia och brännande frågor. Det är en viktig uppgift att bilda sig själv inför alla händelser som lär komma i denna oroliga tid.
2: Oj, det var en svår fråga, det är så många ämnen som känns viktiga och intressanta.
3: Det kommer såklart vara tråkigt att inte få träffa människor ”IRL”, inte få krama om kamrater en inte sett har på länge. Men fördelen är att fler kan delta, ibland blir det svårt själv när det krockar med jobb och restid.

Ann-Christin Holmström, Luleå:

Ann-Christin Holmström.

1: Det känns bra, roligt och intressant att vara med, man får lära sig mycket.
2: Nej, jag tycker allt verkar bra och nyttigt att lära sig om.
3: Fördelen för mig är att jag kan delta! Det är svårt för mig att åka någonstans med tanke på min familjesituation. Nackdelen kan vara att man inte träffar folk face-to-face, ofta kan sådana möten ge mer, när man träffar fler människor på riktigt.

Lägret är gratis, men vi kommer istället att ha en insamling för frivilliga bidrag. Dagordning finns! Gå in på eventet på Facebook: Socialism 2020: digifysiskt sommarläger över hela Sverige
Anmäl dig nu! Mejla: elin.gauffin@socialisterna.org.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content