RS sommarläger: ”Kommer att bli inspirerad politiskt”

av RS Luleå // Artikel i Offensiv

Sarah Häggström, RS Luleå, deltar på lägret i helgen.

Sarah Häggström är en av många som ska åka på Rättvisepartiet Socialisternas sommarläger nu i helgen.

Varför ska du åka på socialistiskt sommarläger?
– Jag åker dit för att lära mig främst. Att höra och diskutera frågor med andra. Men också för att umgås.

Är det något på lägret som du ser extra mycket fram emot?
– Jag ser mest fram emot att känna mig mer peppad och inspirerad över politik allmänt, framtida planer och intressanta diskussioner. Att helt enkelt få lite extra motivation.

Vilken/Vilka frågor tycker du är viktigast för socialister att engagera sig i under hösten?
– På programmet för lägret tas många viktiga frågor upp. Det jag tycker vi borde jobba med till hösten är speciellt klimatkampen. Men jag tycker även att det är viktig att ta upp hur asylrätten ser ut nu. 

Har du något du skulle vilja säga till unga som funderar på att engagera sig mot de växande orättvisorna och kriserna i samhället?
– Man kan alltid hjälpa till på något sätt om man vill. Många läser nog nyheterna och tänker att det är synd att man inte kan göra så mycket åt det, men går man till rätt ställen går det att hjälpa till, mer eller mindre.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!