RS Stockholm – med sikte på valet

2006-10-07 17:25:05
Torsdagen 6 april hade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Stockholm distriktsmedlemsmöte med 41 deltagare, på temat ”Valet 2006 – etablissemanget vs alla andra”.

Per Olsson från RS verkställande utskott inledde. Han sa att vår paroll i valet borde vara ”Nu är det vår tur”.

Ett exempel som många mötesdeltagare återkom till är det som händer i Frankrike. Nikolaj Cyon och Lina Westerlund, nyligen hemkomna från Frankrike och massdemonstrationerna den 4 april, gav mötet en inspirerande rapport.
Joel Eriksson berättade om hur han och Mattias Bernhardsson grep en våldtäktsman vid Lundaskolan i Jordbro. Sedan följde inlägg om bland annat kampen för rätten till asyl, striden i tunnelbanan och det segregerade Stockholm.
Insamlingen till valfonden gav drygt 4 500 kronor.

Sebastian Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!