RS:aren Kristofer Lundberg i SVT Debatt

2008-05-07 12:30:29
Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg är en tongivande del i kampen för flyktingars rätt till asyl och mot rasism och diskriminering. I förra veckans SVT Debatt med Janne Josefsson deltog Kristofer Lundberg från RS.

Debatten handlade om frilansjournalisten Gunnar Sandelins påstående om att det skulle pågå en mörkläggning om problem med flyktingar och mångkultur.
– Problemet fokuseras åt fel håll. Ni talar om mångkulturens baksida, när det handlar om baksidan av ett klassamhälle, om baksidan av fattigdom och om baksidan av rasism och diskriminering, sa Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna i SVT Debatt.
– Det finns ingen etnisk gen som gör en till kriminell. Fattigdom föder kriminalitet, inte var man kommer ifrån, sa Kristofer Lundberg och fortsatte med att problemet ligger i att våra förorter utarmas. Att vårdcentraler läggs ned, skolorna drabbats av nedskärningar och köpstopp.
Rubriken på programmet, om medias ”mörkläggning” av invandrarfrågan, var något som Kristofer besvarade.
– Vad som mörkläggs är att 9 av 10 asylsökande får avslag, att gömda flyktingar tvingas jobba för tio kronor, sju kronor i timmen, poängterade Kristofer.
Jimmy Lied

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!