S-toppen fortsätter högerut

2012-09-26 16:23:44
Den socialdemokratiska toppen fortsätter högerut. Deras kritik mot budgeten handlar mest om att regeringen skulle vara ”slösaktig”.

Magdalena Andersson, ekonomisk talesperson för Socialdemo­kraterna, säger att regeringen bryter mot de hårda ­budgetreglerna om utgiftstak och överskottsmål eftersom det blir underskott i de offentliga finanserna under 2012 och 2013.

De budgetregler för både stat och kommun som Socialdemokraterna och Moderaterna båda stödjer har orsakat stora nedskärningar ända sedan 1990-talet.
Alla krav på förbättringar eller upprustning har bemötts med argument att budgettaket inte tillåter detta.
När nu regeringen en liten an­ing ruckar på detta är det för att ge nya miljardbelopp till storföretagen i form av en skattesänkning.

Stefan Löfvens S-parti har kritiserat detta, men betonar ändå att de att de står på ”näringslivets” sida.
Grundläggande krav som upprustning av skolan, omsorgen och vården; stopp för vinster i välfärden; att riva upp försämringarna för arbetslösa, sjuka och pensionärer m m nämns inte alls av S-ledningen.

Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!