Så räddar vi skogarna

Många deltog på mötet som tog upp både artkunskap och organisering (Foto: Mattias Bernhardsson).

av RS Haninge // Artikel i Offensiv

”Så räddar vi skogarna” – det var temat på ett välbesökt möte med rörelsen Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturlandskap (BHSSK) lördagen den 1 april på Västerhaninge bibliotek. Ett 30-tal deltog på mötet som tog upp både artkunskap och organisering.

Mattias Bernhardsson (organisatör för BHSSK och Rättvisepartiet Socialisterna) talade om hur olika former av organisering och arbete kunnat rädda flera naturområden i Haninge och gick sen igenom vilka de aktuella exploateringshoten är mot skogar och stränder i Haninge.
Sebastian Kirppu (skogsbiolog och inventerare för Skydda Skogen) talade grundläggande om naturvärdesbedömning och artkunskap med bildspel.
Sen delade mötet upp i två workshops; en om artrapportering och en om lokal organisering. Utöver BHSSK:s nuvarande arbetsgrupper bildades ytterligare tre arbetsgrupper för organisering kring tre naturområden som hotas av exploateringar.
Missade du mötet och vill bli aktiv? Mejla: bevara.haninge@gmail.com

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!