Så skulle Socialistiskt Alternativ styra Luleå

RS var en aktiv del i skolkampen som räddade skolor i Luleå (Foto: RS Luleå).

Av Socialistiskt Alternativ Luleå

Den 18 juni antog kommunfullmäktige Luleå kommuns budget för 2025-2027. Det antagna förslaget från S-V-MP innebär att de fulla behoven i skola och omsorg inte täcks, att smygnedskärningarna görs och att storföretagens intressen dominerar.

Till skillnad mot andra kommuner fördes dock i Luleå ett verkligt alternativ fram: Socialistiskt Alternativs budgetförslag visar hur Luleå skulla kunna inleda ett välfärdsuppror för resurser i linje med behoven i vård, omsorg, skola, och förskola. Och som ger ett svar på den gröntvätt av kapitalets gröntvätt att den nykolonialism som pågår i norra Sverige och pekar på hur en verklig klimatomställning kan gå till.

Läs hela budgeten här!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!