Saeed Sohrabi är död

Det är med stor sorg vi tar emot nyheten att Saeed Sohrabi har gått ur tiden.

Saeed Sohrabi avled i måndags efter en tids sjukdom. Det är en mycket smärtsam förlust, främst för hans kära, för kamrater, kommunister och socialister, för alla som kämpar mot diktaturen i Iran och för alla antirasister och vänsteraktivister.
Saeed Sohrabi var kommunist och aktivist, han var varmhjärtad och intresserad av alla politiska frågor. Vi har genom åren träffats otaliga gånger utanför Irans ambassad, till stöd för arbetarnas kamp mot den islamistiska diktaturen.
Också på många antirasistiska manifestationer, som när den stora motdemonstrationen gjorde att nazisternas planerade marsch på Kungsholmen under valkampanjen 2018 fick ställas in.
Förra året, efter att han att han fått cancerdiagnosen, träffades vi på en manifestation för oljearbetarna i Iran, där han ville prata om segern mot marknadshyra, en kampanj han också var aktiv i. I slutet av förra året följde han noggrant rätte­gången i Stock­holm mot en av den iranska regimens bödlar.

Saeed Sohrabi var en varmhjärtad och ödmjuk kämpe. Tillsammans med sina kamrater i Shora i Stock­holm samarbetade han i många kampanjer med oss i Rättvisepartiet Socialisterna, i Rött Forum, Välfärd utan vinst och mot rasism. Hur många gånger har vi inte lånat Shoras högtalare, kånkat och burit dem tillsammans, samtidigt som Saeed delat med sig av sin humor och kamp­anda. Ditt minne lever, kamrat.
Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!