Sänk Rasismen på skolorna

2008-09-01 12:25:25
Skolornas terminsstart är även starten för kampen på skolorna. Elevkampanjen kommer vara på plats redan från skolstarten med kampanjer mot Rasism och högerpolitik. Behovet av en socialistisk och kämpande elevrörelse har aldrig varit större.

Nedskärningstrycket mot skolan har varit konstant de senaste åren och med friskoleexplosionen, på framförallt gymnasieskolan, gapar många stolar tomma när terminen nu startar.
Att kommunala skolor dräneras på resurser på grund av friskolor, med privatiseringen av Täby gymnasium som skräckexempel, har gjort att borgarna i Stockholm nu tillfälligt satt stopp för avknoppningen av fler skolverksamheter. Samtidigt som resurserna minskar ökar trycket och pressen.

Betygsliknande omdömen ska nu kunna ges från första klass. Skolstrejkerna i Tyskland visar på vilket motstånd som behövs (se artikeln på sidan 9).
Sänk Rasismen är Elevkampanjens huvudkampanj på skolorna under hösten. Kampen mot hatbrott och kampen mot regeringens omänskliga flyktingpolitik kommer att stå i fokus.
HBT-kampen och kampen mot rasismen hänger ihop då nazister ofta är de som ligger bakom hatbrotten mot HBT-personer.
Att sverigedemokraterna ökar i opinionsundersökningar innebär nya hot.
Det största hotet är emellertid att de redan etablerade partierna tar efter deras rasism i ett desperat försök att få tillbaka väljarna. Mer rasism, hårdare flyktingpolitik och så vidare, leder bara till mer rasism.
Det enda som kan pressa tillbaka rasism och nazism är aktiv kamp, demonstrationer, strejker, blockader och kampanjer ute på skolorna och i samhället för att höja medvetenheten och stärka de som hotas.

Vi behöver bli fler som aktivt driver kampen framåt på sin skola. Under hösten kommer Elevkampanjen att besöka hundratals skolor runt om i hela landet.
På ett antal skolor finns det redan lokala aktiva elevkampanjen-grupper, men de behöver bli fler.
Vi kommer att hålla informationsbord och möten på skolorna, driva olika kampanjer och arrangera lokala aktioner.
Tveka inte att höra av dig, gå med i kampen idag!
Ring Elevkampanjen 08-724 99 62 eller  mejla: elevkampanjen@socialisterna.org
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!