SD:s förslag sparkar på de som redan ligger

SD vill avskaffa flerbarnstillägget och slår därmed mot de ekonomiskt utsatta till förmån för de rikare (Foto: News Oresund / Flickr CC).

av Rock Lipponen // Artikel i Offensiv

Det rasistiska högerpartiet SD har nu i samband med vårbudgeten gett förslaget om att avskaffa flerbarnstillägget. Deras förslag är att istället för flerbarnstillägget som ges till familjer med många barn ska det ges som ett avdrag från skatten. 

Det kommer dock endast ges till arbetande föräldrar, vilket kommer göra redan ekonomiskt utsatta personer ännu mer utsatta.
Att få ihop vardagen för flerbarnsfamiljer är redan tufft. Barn kommer inte med erbjudandet ”ta fler, betala mindre”. Flerbarnsfamiljer får istället mycket fler utgifter när de behöver en stor bostad och inte kan ha en vanlig bil vilket orsakar dyra transporter. 

Mängden pengar som ska läggas på mat blir även betydligt högre eftersom det finns fler personer att mätta. Med SD:s påståenden om varför detta förslag skulle vara bra försöker de även påstå att immigranter är tjuvar som bara tar pengar. 
SD, likt alla andra högerpartier, påstår att detta ”ska uppmuntra till arbete”. Egentligen handlar det bara om att sparka på de som redan ligger och att ta pengar från de fattiga och ge till de rika.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!