Seger i Luleå: Skärpta skyddsåtgärder i äldreomsorgen

Klipp från NSD

När Rättvisepartiet Socialisternas (RS) ledamot i Socialnämnden, Jonas Brännberg föreslagit att både munskydd och visir ska användas i förebyggande syfte inom äldreomsorgen har svaret från de styrande varit avvisande, senast i tisdag sa nämndordföranden nej i media. Men redan under onsdagen så infördes just det RS föreslog.

– Vi är förstås glada att våra krav blir verklighet och risken för smitta förhoppningsvis minskar men man kan inte undgå att undra: Vet inte vad den ena handen vad den andra gör? Eller är det så att det är viktigare att inte ge RS några ”poänger” än att skydda de äldre?, kommenterar Jonas Brännberg beskdet (RS).

Ann-Christine Holmström

Kommunledningen har släpat fötterna efter sig i frågan om att skydda anställda och äldre. I somras infördes användning av munskydd i hemtjänsten och visir på vård- och omsorgsboenden – efter över två månaders kampanj från RS. Nu backar alltså kommunledningen återigen och skärper skyddsåtgärderna så att både munskydd och visir ska användas i allt patientnära arbete som RS föreslagit.

– Nu är det munskydd och visir som gäller, väldigt bra. Nu kvarstår andra saker som måste förbättras såsom mer kollegor och bättre arbetstider bland annat, skriver Ann-Christin Holmström, undersköterska och RS-medlem.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!