Sittstrejk för iranska flyktingar

2007-02-21 16:26:14
”Ingen asylsökande ska utvisas till Iran” och ”För en human flyktingpolitik” var kravet från Iranska flyktingars Riksförbund, som tillsammans med iranska asylsökande i en vecka har sittstrejkat på Gustav Adolfs torg i Göteborg.
Mellan 50 och 100 personer har deltagit i protesten och flera hundra har besökt dem och skrivit på protestlistor mellan den 12 till den 18 febru-ari. Sittstrejken, som pågått dygnet runt, uppmärksammade migrationsministerns uttalande som tyder på en ytterligare försämring av situationen för dem som redan har det svårast. Trots att asylsökande befunnit sig i Sverige i åtta år har de inte beviljats uppehållstillstånd. Trots risken för tortyr och död är det allt svårare att få asyl från Iran och andra oroshärdar. Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar Offensivs läsare att den 23 februari delta på IFRO:s demonstration från Götaplatsen kl 18.00 till Gustav Adolfs torg och kräva att asylrätten återinförs.
Jimmy Lied

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!