Sittstrejken fortsätter

2018-08-15 13:03:30


Håkan.

Offensiv besökte måndag den 13 augusti sittstrejken mot utvisningarna till Afghanistan och för permanenta uppehållstillstånd, PUT. Strejken har pågått i åtta dagar på Mynttorget i Stockholm. Offensiv pratade med två av de strejkande, Rohallah och Håkan.


Rohallah
– Det känns bra att vara här, för vi vill ju stoppa utvisningarna. Jag har själv PUT, men jag har kommit hit från Eskilstuna för hjälpa andra ensamkommande att få stanna. Jag har kompisar som har fått avslag. Migrationsverket vill utvisa dem och har flyttat dem till andra platser i Sverige. Jag hade aldrig lämnat mitt hemland om det inte var så mycket problem där. 


Håkan Larsson
– Jag är här på sittstrejken och försöker hjälpa till så mycket jag kan. Jag har varit med och planerat demonstrationer förr, som den 18 februari på Plattan. Det kändes hoppfullt när gymnasielagen kom i juli, men sedan dess har det stått still både bland politiker och ensamkommande. Det har kommit två avslag sedan den 1 juli. Man kastas liksom mellan hopp och förtvivlan.
– Förra veckan var vi allt mellan 50 och 100 och vi röstade i lördags om vi borde fortsätta eller ej. Idag var vi runt 25 stycken. Det verkar som om en del afghaner inte ser någon mening med att vara här, att man inte blir lyssnad på. Det är bestämt att vi är här idag och imorgon och sedan får vi se hur vi kan ta kampen vidare.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!