Sjukvårdspartiet i kris

Sjukvårdspartiet i Norrbotten är ansvariga för fyra år av stora nedskärningar i vården.

Partiet tog makten i region Norrbotten efter förra valet, med 34,7 procent av rösterna. I den senaste opinionsmätningen i länet har man rasat till 11,9 procent.

Sjukvårdspartiet tog över regionen tillsammans med Moderaterna och Centern. Tillsammans drev de igenom nedskärningar på 700 miljoner kronor. Norrbotten blev ökänt för personalbrist, brist på vårdplatser och att patienter fick flygas till Stockholm för operationer.

Personalens missnöje är enormt, nu senast från röntgensjuksköterskor som säger att lönerna i Norrbotten är bland de lägsta i landet. Tidigare har alla fackförbund sagt upp samarbetsavtalen med regionen.

Vården rankas som en av de viktigaste frågorna i Norrbotten. Sjukvårdspartiet och dess regionråd Kenneth Backgård har genomskådats som ett vanligt högerparti. Valet måste nu följas av fortsatt kamp från personal och alla som vill rusta upp vården. ■

Regionrådet Kenneth Backgård leder ett parti i kris.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!