Skolstrejk mot Bush och McCain

2008-09-03 14:27:49
Den 4 september kommer 4 000 studenter från tvilling-städerna Minneapolis och Saint Paul att strejka på den sista dagen av republikanernas nationella konvent (RNC) för att kräva ett slut på Bushs krig för makt och olja.
Socialist Alternative (CWI USA) jobbar tillsammans med YAWR, en gymnasiebaserad organisation som är emot kriget och mot militära rekryterare, för att organisera denna kampdag.

Strejken kommer att ge ett klart budskap: Vi kommer inte att låtsas som ingenting när krigshökarna är här.
Bushadministrationen har varit en av de mest destruktiva och kriminella i USA:s historia.
All retorik om massförstörelsevapen, ”befrielse” och bekämpandet av terrorismen har blivit avslöjade som lögner. De har lett till en kriminell slakt av afghaner och irakier och dödandet av tusentalts amerikanska soldater, medan krigsprofitörer som Halliburton och Blackwater har tjänat miljarder.

Arvet efter Bush inkluderar också ”No Child Left Behind”, ”the Patriot Act”, tortyr, ekonomisk kris, skattelättnader för de rika och rekordstor ojämlikhet. Bush kommer att lämna sin post som den mest hatade presidenten i USA:s historia.
Bushs politik hade samtidigt inte varit möjlig utan hjälpen från den av demokraterna kontrollerade kongressen. Demokrat erna har gett Bush hundratals miljarder dollar för att fortsätta de olagliga krigen i Irak och Afghani­stan.
Detta samtidigt som transporter, sjukvård, infrastruktur och skolor drabbas.
Vi kan inte lita på att företagsuppbackade politiker ska bringa rättvisa mot dessa skurkar och deras kriminella system. Vi som kämpar måste lita på vår egen styrka och solidaritet.

Skolstrejken kulminerar i en ­teatralisk ”marsch för att arrestera krigsförbrytarna” och en imitation av en rättegång mot krigsförbrytarna och det politiska etablissemang som hjälper och understödjer dem.
Militären litar till ungdomar som ”kanonföda” för att fortsätta sina krig. Medan många kommer att hoppas på att valet medför förändring, vill både Obama och McCain ha ytterligare 92 000 soldater till de väpna­de styrkorna.
För att uppnå detta har Pentagon dramatiskt utökat sin budget för rekrytering till 20,5 miljarder dollar (130 miljarder kronor) un­der år 2009, det dubbla jämfört med år 2008, och 4 miljarder mer än 2003.
David Puthoff
Dan DiMaggio

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!