Slut upp den 4 februari: ”En för alla och alla för en!”

Seko tunnelbanan uppmanar till gemensamma protester – helt rätt! (Foto: Natalia Medina)

av Jonas Brännberg // Artikel i Offensiv

Lördagen den 4 februari samlar Seko tunnelbanan tillsammans med bussförare i Nobina Stockholm till en ny protest för att försvara levnadsvillkoren. Med krav på reella lönehöjningar, billiga mat- och elpriser samt nej till hyreshöjningar uppmanar de alla att protestera tillsammans.

Inför manifestationen har Seko tunnelbanan skickat ut upprop till andra fack om att gå samman för att stoppa att inflationens kostnader vältras över på arbetare.
”Vi ser med bestörtning på den senaste diskussionen som pågår mellan ’experter’, politiker, vissa fackliga företrädare och kapitalägare, där arbetare ska ’ta ansvar’ och inte kräva kompensation för prisökningar, ’för att inte skapa en inflationsspiral’. (…) Snacket om ’inflationsspiral’ är inget annat än just snack för att arbetare ska acceptera lönesänkningar, en lika gammal skröna som arbetsgivarnas kampanjer för att hålla nere lönerna.”

I uppropet, som kräver löneökningar med full kompensation för inflationen plus 2 000 kronor för alla, påpekar de att inga förändringar kommer till utan kamp.
”Det räcker inte bara med förhandlingar. Alla fack måste bemöta den borgerliga propagandan. Det behövs möten på alla arbetsplatser för att mobilisera hela arbetarklassen genom kamp för dessa krav med alla till buds stående medel, demonstrationer, strejker osv. Vi måste visa att vi inte är lättlurade och att vi lär oss av andra strider som äger rum i hela världen.”
RS och Offensiv ger fullt stöd till protesterna. Vi uppmanar alla läsare och prenumeranter som har möjlighet att delta i manifestationen och fortsätta att samla motståndet mot reallönesänkningarna.

Lördag den 4 februari
Samling Norrmalmstorg 13.00
Demonstration 13.45
till Norra Bantorget

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!