Slut upp för kulturskolorna i Stockholm den 5 maj

av Offensiv

Kulturen är mat för själen, men det vill högern sätta på svältkur (Foto: Charlotta Wasteson / Flickr CC).

Det blågröna styret i Stockholms nedskärningsiver slår hårt mot kulturskolans verksamhet. Därför anordnar Elsa Oleniussällskapet – Vår Teaters Vänner en manifestation för att rädda kulturen från borgerlighetens slaktplaner, söndag den 5 maj kl 12 på Sergels torg.

”Den politiska majoriteten i Stockholm stad tog hösten 2018 ett beslut om en minskad kulturbudget. Som en effekt av denna budget föreslås av kulturförvaltningen och kulturskolans ledning en rad förändringar, förändringar som ger kulturskolan dramatiskt försämrade förutsättningar. Det kommer att slå emot alla de barn och ungdomar som idag och i framtiden kommer delta i kulturskolans verksamhet”, skriver de i eventet på Facebook.
Några av nedskärningsförslagen innefattar: minskning av antalet teaterassistenter; teater- och dansgrupper kommer ha färre möjligheter till föreställningar per år; musikelevers möjligheter till konsert i kulturskolans lokaler minskas; ökat elevantal i undervisningsgrupperna; samt att kulturskolan lämnar sina egna, anpassade och välfungerande lokaler och scener.
Slut upp för kulturen!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!