Socialistisk sommar

2006-08-09 16:02:02
Sommarlägret 7-11 juli bjöd på intressanta seminarier, debatter och sociala aktiviteter. Till lägret kom kamrater från Irland, Tyskland och England.

Solens ibland måttliga närvaro trotsades med bad och grillning.
Under möten och seminarier behandlades olika teman, som Israel/Palestina-konflikten, ”Kina- på väg mot en ny revolution”, ”Iran –Bushs nästa måltavla?” och ”Latinamerika”. Dessutom höll Elevkampanjen kongress, som följdes av en debatt mellan Lina Thörnblom, Elevkampanjen, och Robin Nyhlén från muf. Det blev mest en debatt om det svenska rättsväsendet, där Robin mycket dramatiskt klargjorde att han inte visste ”något sköönare än att se en polis” och om socialism eller kapitalism, där Robin förklarade att han ser H&M –ägaren Stefan Persson som en ”barmhärtig hjälte”.
Måndagens stormöte ägnades åt ”valet 2006 och RS alternativ” och gav inspriaration inför valkampanjen som snart sätter igång på allvar!

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!