Socialistiskt Alternativs kongress 2023, dikt: ”Med kämpaglöd och Offensiv”

Britta Brus (Foto: Vilgot Karlsson).

av Britta Brus // Dikt i Offensiv

Vårt parti med politik som utgår från tanken om planetens och människans behov är en international med massförankring som motpol till storkapitalets sug efter rov.
Hunger, krig, ohälsa, klimatkris, är alla problem med samma gemensamma källa, det är bara den naturliga konsekvensen av hur vi låter det globala kapitalet svälla.
Och detta kan endast lösas genom ett gemensamt socialistiskt program, men innan detta kan bli verklighet måste arbetarklassens positioner flyttas fram.
Den gruvliga moderna industrin försöker sälja in vackra lögner till oss, förpackade i stålindustrins nya fossilfria kaross – till exempel tanken att elbilstillverkningen är bra för miljön bara vi mot väte byter kolet och kallar den grön.
Nu i och med Tidölagen står de som spön i backen, de arbetarfientliga förslagen, det gäller att – istället för att sörja – ställa upp, ställa om och ha is i magen.
Vi fortsätter som vanligt lika strävsamt och intensivt att hålla oss vid liv i ytterligare minst ett halvsekel med vår kämpaglöd och maktgranskande Offensiv.
Runtom i världen råder skriande brist på mänskliga värden när tiderna är tunga. Både lokalt och globalt är den viktigaste uppgiften att partiet når ut till de unga.
Klimathopplösheten och den psykiska ohälsan är numera enorm, och i synnerhet hos dem som bryter mot en eller annan norm.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!