Solidaritet med masskampen i Iran

Marsch mot Mynttorget i Stockholm, i solidaritet med kampen i Iran (Foto: Vilgot Karlsson).

av RS Stockholm // Artikel i Offensiv

Demonstrationer i solidaritet med de massiva protesterna i Iran, som kan bli startskottet på en ny revolution, ägde på nytt rum i Stockholm den 19 november.

En av dem hölls på Sergels torg och arrangerades av Shora, rådet till försvar för det iranska folkets frihetskamp, med flera andra organisationer på plats.
Flera hundra deltagare trotsade snöovädret och ropade tillsammans talkörer som ”ner med den islamiska terrorregimen i Iran!”. På plakat och banderoller syntes bilder av människor som har mördats eller fängslats av regimen, och budskap som ”släpp de politiska fångarna i Iran”.

Rättvisepartiet Socialisterna var inbjudna att tala, där Vilgot Karlsson läste upp ett uttalande (som går att läsa här) från ISA-medlemmar i och från Iran, i solidaritet med protesterna.
Bland talarna fanns också Mehrnosh Shafiee från Shora och Håkan Blomqvist från Socialistisk Politik och Vänsterpartiet. Demonstrationen avslutades med en marsch genom centrala Stockholm till Mynttorget.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!